Om foreningen

Andelsforeningen Lagkagehuset og den markante bygning fra 1931 har med sine hvide og gule bånd åbenbart mindet københavnerne om lagene i en lagkage. Det berømte københavnske folkevid døbte i hvert fald hurtigt ejendommen på Christianshavns Torv. Andelsforeningen dækker adresserne Overgaden Oven Vandet 40, Torvegade 45 og 47, Dronningensgade 55 og Mikkel Vibes Gade 2.

Bygningen er et af tidligste eksempler på funkisbyggeri, og Københavns Kommune lagde stor prestige i at skabe en ejendom af meget høj kvalitet. Som forening gør vi meget for at udvikle og vedligeholde ejendommen, ligesom vi lægger stor vægt på at passe på de mange fine og originale detaljer, som også går igen i de enkelte lejligheder.

uni250250Haveanlæg
Det er haveanlægget i den indre gård, som Lagkagehuset fik anlagt i 2008 et godt eksempel på.

SLA, et internationalt anerkendt byudviklings- og rådgivningsfirma, der arbejder med landskab, byrum og byplanlægning, har projekteret gårdhaven, der med sine runde former går i dialog med bygningen stramme linjer præget af de vekslende gule og hvide bånd. Beplantningen veksler i højde, farve og form, og både voksne og børn finder sig ikke mindst om sommeren godt tilrette.Læs mere om haveanlægget hos SLA

Blandet bolig og erhverv
Ejendommen huser både boliger og erhverv. Der er 42 andelsboliger, 6 lejligheder, der lejes ud, 7 erhvervsandele og 5 erhvervslejemål. Boligerne varierer i størrelse fra noget over 100 kvm. til 240 kvm.

Alle opgange har elevator, mens hovedparten af hjørnelejligheder har altaner mod gaden. Beboerne disponerer over såvel lofts- som kælderrum og har adgang til bl.a. veludstyret vaskekælder og beboerværksted.

Erhverv
Såvel beboere, som christianshavnere og de mange besøgende i bydelen kan nyde godt af en bred vifte af butikker og servicefunktioner. Ejendommen huser således bl.a. posthus, apotek, bank med hæveautomater og Christianshavns Bibliotek. Der er en række sundhedskliniker, der tæller tandlæge, læger og røntgen, ligesom detailhandelen og håndværket er repræsenteret med bagerkæden Lagkagehuset, glarmester Madsen og Frisøsen.

Økonomi
Andelsforeningen er etableret i 1996, den er veldrevet og har en sund økonomi. Ejendommen er vurderet til 256 mio. og har en prioritetsgæld på ca. 50 mio. kr. Gælden er fastforrentet, og der afdrages på hele gælden. Lejen for de mange erhvervslejemål er med til at sikre en lav boligydelse.